Vitamine şi minerale – cum trebuie să le iei?

Pentru o bună funcţionare a organismului este esenţial să se utilizeze vitamine şi minerale. O bună parte din acestea sunt primite de organism din alimentaţie dar nu întotdeauna este suficient. Totuşi este bine de ştiut că nu este benefic nici să faci excese, motiv pentru care este recomandat să consulţi sfatul unui medic pentru a şti care tipuri sunt cele mai potrivite pentru sănătatea ta. La fel de important este să ştii şi cum trebuie administrate astfel încât să fie asimilate de organism.

Recomandări de administrare pentru vitamine şi minerale

Suplimentele de vitamine şi minerale nu funcţionează oricum deoarece fără a avea o alimentaţie echilibrată nu vor putea fi asimilate de organism. De asemenea, este bine să reţii că nu este recomandat niciodată să iei suplimente nutritive pe stomacul gol deoarece pot provoca indigestie sau stări de greaţă. Nu este recomandat nici să iei mai multe capsule de suplimente sau dacă nu mai ştii exact dacă ai mai luat în ziua respectivă atunci este mai bine să reiei administrarea acestora a doua zi. De exemplu vitamina A administrată în exces poate să afecteze funcţia hepatică iar complexul de vitamina B este mai bine să fie luat pe stomacul gol deoarece se asimilează mai bine dar totuşi este recomandat să se ia cu o cantitate mică de alimente deoarece poate provoca senzaţie de greaţă.

Alt articol de blog : Cabine de duș Pro Era-Pro confort, Pro intimitate

vitamine şi minerale

Este bine să ţii cont de recomandările de administrare a fiecărui tip de vitamine şi minerale pentru a te asigura că nu îţi vor afecta sănătatea şi că sunt asimilate bine de organsim. Ca orice alt tip de suplimente nutritive este bine să consulţi medicul înainte de a le lua sau să îţi reevaluezi alimentaţia.

Alege cele mai bune suplimente nutritive de pe piaţă

Cu siguranţă atunci când introduci în alimentaţie vitamine şi minerale sub forma unor suplimente, acestea nu vor funcţiona în mod magic deoarece este necesar să treacă un timp până când să poţi observa efectele benefice asupra organismului. Dacă ai nevoie de vitamine şi minerale atunci îţi recomandăm să intri în magazinul online www.pronaturasport.ro unde le vei găsi la cele mai bune preţuri.

Următorul articol de blog : Ce îmbrăcăminte se poartă în sezonul toamnă-iarnă 2021

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *