Ochelari pentru calculator – protectia de care ai nevoie

Ochii îți obosesc repede, și uneori apar durerile de ochi și de cap când lucrezi la calculator?

Învață ce trebuie să știi pentru a avea o vedere relaxată și să nu fii dependent de ochelarii pentru calculator când lucrezi la birou.

Dacă consideri că lucrul la calculator îți poate strica vederea,urmărește articolul următor.

Într-adevăr, ochii sunt construiți pentru o vedere tridimensională, rapid schimbătoare și multifocală.

Așa este cu adevărat statul la calculator  combinat cu folosirea continuă a vederii la aceeași distanță, determină suprasolicitarea ochilor și astfel apare oboseala oculară.

 Deci, nu calculatorul sau ecranele albastre în sine îți poate deteriora vederea, ci MODUL în care lucrezi la calculator – ai privirea suprasolicitată sau relaxată.

Cum poti ști dacă ai nevoie de ochelari pentru calculator?

De obicei, primele simptome ale oboselii provocate de ecranele digitale sunt: vederea încețoșată, senzația de mâncărime a ochilor, dureri de cap, sensibilitate la lumină, ochi uscați sau roșii.

O vizita la medicul oftalmolog vă arată dacă aveți nevoie de ochelari de protecție pentru calculator cu sau fară dioptrii.

Ce tipuri de ochelari  pentru calculator există?

Am putem împărți ochelarii de protectie pentru calculator in 2 mari categorii:

– Ochelari pentru corectarea unui viciu de refracție (ochelari cu dioptrii)

– Ochelari pentru protectie la lumina albastra (fara dioptrii)- ochelari pentru calculator

De obicei, atunci cand vederea devine încețoșată , cand ochii sunt uscati sau lăcrimează, cand apar dureri oculare si dureri de cap, ochiul are o problemă. Însă, medicii oftalmologi constată adesea că au de-a face cu un spasm de acomodatie, provocat de activitatea prelungită la calculator sau in fața ecranelor albastre deși pacientul nu are nevoie de ochelari. Pe www.avisia.ro poți și tu să găsești perechea de ochelari pentru calculator care ți  se potrivește, nu înainte de a cere sfatul medicului desigur. Intră și convinge-te.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *