Ce trebuie să faci înainte de a beneficia de un serviciu de transport animale?

Călătoria unui animal de companie în afara graniţelor ţării nu este o practică nouă deoarece sunt multe persoane care nu doresc să se despartă de cel mai bun prieten al lor. Pentru ca un serviciu de transport animale să se poată desfăşura în cele mai bune condiţii este nevoie să se parcurgă o serie de proceduri. Acestea din urmă sunt destul de complicate însă nu sunt imposibil de realizat dacă demersurile se fac din timp.

Ce trebuie să faci pentru ca animalul tău de companie să poată călători?

Atunci când te informezi corect este mult mai simpu să parcurgi toţi paşii necesari pentru a te asigura că un transport animale se realizează în cele mai bune condiţii. Aşadar, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să mergi cu animalul de companie la veterinar cu 22 de zile înainte de ziua plecării pentru a face toate vaccinurile necesare. De ce aşa de repede? Pentru că la data părăsirii teritoriului ţării noastre trebuie să fie vaccinat antirabic cu minim 21 de zile înainte.

Alt articol : 5 mituri despre transport câini Anglia

transport animale

Un pas obligatoriu care nu trebuie să fie pierdut din vedere este ca animalul de companie să fie microcipat. De asemenea, trebuie să demarezi procedurile pentru obţinerea unui paşaport european de călătorie pentru câini şi pisici, un act care se eliberează la cabinetul medicului veterinar.

Pregătiri pentru un transport animale cu o zi înainte

Cu o zi înainte de plecare, animalul de companie trebuie dus din nou la veterinar pentru a i se face un examen clinic general. Este un consult de rutină care are rolul de a stabili starea de sănătate a acestuia pentru a te asigura că transportul către ţara de destinaţie se face fără probleme.

De asemenea, tot pentru serviciile de transport animale, trebuie să te asiguri că este la zi cu deparazitarea internă şi externă. În concluzie totul este simplu şi tot ce trebuie să faci este să ţii cont de perioadele în care trebuie parcurse etapele necesare pentru o călătorie sigură şi lipsită de situaţii neprevăzute.

Următorul articol : Ce trebuie să faci înainte de a beneficia de un serviciu de transport animale?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *