Auto în rate – informații despre creditul auto

Chiar dacă este vorba de o mașină rulată, asta nu înseamnă că este o achiziție la îndemâna oricui, pentru că există modele scumpe pentru care ai putea lua în calcul obținerea unei auto în rate, mai exact , un credit auto. Pe scurt, acest credit auto reprezintă un credit bancar care presupune achiziția unui automobil, iar proprietarul mașinii este cel care are calitatea de debitor, și presupune achitarea de rate lunare, fie cu dobândă fixă fie variabilă.

Cele mai multe dintre instituțiile bancare sau financiare care oferă posibilitatea de a apela la un credit auto, impun proprietarului o condiție clară, respectiv garantarea returnării împrumutului cu mașina respectivă.

Valoarea oricărui credit acordat se face în funcție de veniturile celui care cere acest împrumut, și se ține cont și de gradul de îndatorare. Un credit pentru o mașină implică și achitarea unui avans care, în unele cazuri ajunge la 15-20%din valoarea autoturismului, acest avans, fiind de fapt, în avantajul celui care solicită creditul, deoarece cu cât acesta este mai mare cu atât se va reduce valoarea dobânzii, dar și suma care va trebui restituită băncii.

Auto în rate

Auto în rate – avantajele și dezavantaje

Pentru multe persoane, la ora actuală, apelarea la un credit auto, cu scopul de a-și cumpăra o mașină, chiar și una second hand, este cea mai bună soluție. Se obține destul de repede, iar faptul că faci achiziția printr-un credit bancar te transformă în unic proprietar al mașinii. Nu puțini dintre cumpărători susțin că sunt și dezavantaje cum ar fi riscuri legate de creșterea dobânzilor, ceea ce va face ca ratele lunare să fie mai mari, dar și faptul că vei suporta toate costurile reviziilor, reparațiilor și întreținerii.

Pentru a reuși să achiziționați mașina dorită, parcul auto Auto Dan SRL, vă pune la dispoziție o gamă variată de mașini second hand și variante avantajoase de creditare, de la cele mai bune instituții de finanțare cu care colaborăm.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *